IcelandicWelsh

Over mij

Wie ben ik
Dat ene paardenmeisje, dat ben ik. Mijn naam is Iris Weijenberg en ik ben 19 jaar oud. Geboren in het mooie Friesland en opgegroeid tussen de dieren. Wij hebben altijd al paarden gehad, mijn moeder heeft dezelfde liefde voor paarden als dat ik heb. Thuis hebben wij ook honden en konijnen.
Mijn passie voor lesgeven is ontstaan tijdens mijn zoektocht naar een paardvriendelijke instructrice. Niemand in mijn omgeving deed hetzelfde als dat ik wou doen. Nu heb ik de kans om dat voor iemand te zijn. Daar is mijn passie voor lesgeven is ontstaan.
In mijn vrije tijd ben ik graag bezig op sociale media, zo ben ik erg actief op Instagram. Ook heb ik een aantal video's op YouTube staan en plaats ik af en toe wat op mijn Facebookpagina.
Salvador
Als ik Salvador in één woord moest beschrijven, dan zou ik zeggen dat hij karaktervol is. Zijn uitgesproken karakter is niet te missen!
Hij is een kruising tussen een IJslander en een Welsh. Zijn vachtkleur is valk en hij heeft een schofthoogte van 135,5cm. Salvador heeft zijn eerste stapjes gezet in ons weiland en is bij ons opgegroeid. Hij is inmiddels alweer 13 jaar oud.
Mijn visie
Een gelukkig, gezond en werkwillig paard, daar streef ik naar. De mentale en fysieke staat van het paard staan nauw met elkaar in verband, mijn focus ligt tijdens de trainingen naast het fysieke deel van het paard ook op het mentale deel van het paard. Ik maak geen gebruik van dwangmiddelen en/of pijn en baseer mijn methode op +R (Positive Reinforcement) in combinatie met minimaal gebruik van P/R (Pressure and Release). Zo werk ik graag met clickertraining en voedselbeloningen en ligt mijn voorkeur ook vaak bij bitloos rijden. Ik wil liever een paard dat vrijwillig met mij meewerkt omdat er een leuke beloning tegenover staat in plaats van een paard dat met mij mee moet werken omdat er een negatieve consequentie tegenover staat.
Enkele kernwoorden die passen bij mijn visie zijn:
(intrinsieke- en extrinsieke) motivatie, bodymap, body-awareness, proprioceptie, pantherwalk, flow, timing, probleemoplossend denken, balans, houding, lichaamstaal, ontspannen, luisteren, teamwerk en plezier.

“Werken met paarden gaat niet over leiderschap, maar over communicatie.”- Iris Weijenberg

Opleidingen
Momenteel studeer ik HBO Diermanagement. Hierbij houd ik mij onder anderen bezig met vakken zoals fysiologie, ethologie (diergedrag) en andere vakken die gerelateerd aan dieren, diergezondheid en dierenwelzijn. De opleiding Diermanagement is dé managementopleiding op het gebied van mens-dierrelaties en het welzijn van dieren.
Ook begin ik binnenkort met een instructeursopleiding op de Freestyle Academy. Hierbij hoop ik mijn ORUN te behalen.
Naast de Nederlandse studies heb ik ook buitenlandse cursussen gevolgd. Ik heb de cursus "Project Proprius" van Intrinzen inmiddels afgerond en volg nu "Pain Sience and Performance for Horse Owners" door PantherFlow.
Maak simpel je website Eigen site maken